image

Trouwen "In de Kas"


Het is een warme zwoele dag als ik met mijn bus door de landerijen van Winssen rijdt. Op een boeren landweggetje zie ik een klein houten bordje, In de Kas. Ik draai de bus het terrein op en word verrast van de serene omgeving. De rust en de warmte maken het een aangenamen kennismaking.
De kas is prachtig, het voelt als thuiskomen. Snel laad ik de bus uit want er is veel werk aan de winkel! Ik ga 33 meter hangende bloemen boven de tafels bevestigen om een romantische maar toch ook toscaans gevoel te creeren.
Vol goede moed maak ik een begin aan een echte bloemen belevenis.

Tijdens het werk ook ik de vogeltjes buiten vrolijk geniet van het heerlijke weer. Wat heb ik toch een heerlijk beroep!
Gelukkig heb ik ook goede hulptroepen die mij ondersteunen, want het is een fixe klus. Ik merk, dat zelfs bij 33 meter, ik constant bezig blijf met dat het perfect moet zijn voor het bruidspaar. Met minder neem ik geen genoegen! Bij de laatste 2 meter komt er een man binnen die vol verwondering kijkt, en ik hoor hem zeggen; wow, zoiets gaaf heb ik nog nooit gezien!!!
Mijn missie is geslaagd.

Ik ga verder bij de ceremonie setting en hang met zorg de stoelboeketjes aan de stoelen. Wederom een enorme stilte om mij heen. Wat is dit toch een prachtig samenkomen van mijn bruidsbloemen en de natuur. Het is bijna sprookjes achtig.

Dan hoor ik een auto het pad oprijden, het bruidspaar arriveert eerder dan gedacht. Ik zie een prachtig verliefd stel, die vol verwondering staan te kijken naar de hanging flowers. De bruid schiet vol en bedankt me met een knuffel.
Snel ruim ik de laatste spulletjes op en wens ze een hele prachtig leven samen toe.

Op de terugweg naar huis haal ik alles weer even voor de geest. Wat was dit toch weer een vruchtbare dag! Enorm genoten van al het moois en 1 ding is zeker.. Dit was een spetter van een bloemenbelevenis... ook nu weer... Bloemen maken de belevenis nog mooier!