image


Wat een dag!

Deze dag is voorbij gevolgen! Een heerlijke enthousiaste groep met dames, die enorm creatief bezig zijn geweest. Voor mij was het ook weer even terug. Terug naar het begin van mijn carrière in de bloemen. Daar waar het allemaal mee begonnen is... Het mengen van boeketten. Vandaag moest ik uitleggen, dat wat ik al jaren doe, zonder er over na te hoeven denken. Boeketten mengen moet snel, efficient en in zo'n kort mogelijk tijdsbestek. Productiviteit staat bovenaan!

Ja hoe leg je uit, dat wat je altijd doet zonder na te denken? Het was weer een leuke les in bewustwording en vooral een hele gezellige dag.

 

Basis

Ja daar begint het allemaal! Bij mij is het eigenlijk bij alles in m'n leven eigenlijk wel heel belangrijk dat de basis goed is. En dat is bij bloemwerk de kern van succes. 

Er zijn best veel bloemisten die er voor uitkomen dat ze geen opleiding hebben omdat deze saai en oud bollig is, en vooral niet creatief. Ik ben heel blij dat ik deze wel gevolgd hebt, wetende dat je de creativiteit ook niet leert vanuit school. Deze ontwikkel je zelf als mens. De school geeft je een basis, en niet zo maar één... Maar een ijzer sterke! en één waar je altijd op terug kan vallen. 

Ook tijdens deze workshop heb ik de basis techniek geleerd van het boeketten maken: de korenschoof. Een techniek die je laat na denken, en ervoor zorgt dat je fijne motoriek goed aan de gang gezet word. Een uitdaging voor iedere beginner. Dit resulteerde in veel boeketten neerleggen, overnieuw maken en ook heeel veeel gelach!

 

Foto's

Vaak krijg ik de vaak, waarom met fotograaf? Nou... omdat het super gaaf is om je zelf aan het werk te zien, de sfeer weer her te beleven en vooral het eindresultaat vastgelegd te hebben. Nu hadden we ook niet zo maar een fotograaf, maar één van de beste die ik ken! Lieneke smid fotografie, zorgt voor een goede sfeer en prachtige foto's. 

Bekijk zelf het eind resultaat maar ;)

 

FOLLOW ME ON INSTAGRAM